Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2015

Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2015

Γλώσσα: Ελληνικά

pdf Πηγή

Κατηγορίες

Διάφορα

Σε μια εποχή που η Τέχνη υποβιβάζεται διαρκώς βασιζόμενη στα πρότυπα που επιβάλει η διαφήμιση και οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής κι ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την εμπορική πρωτοβουλία, ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net προσπαθεί να την επαναφέρει στο προσκήνιο με τον τρόπο που της αρμόζει.
Υπερβαίνοντας το κύριό αντικείμενό του, το βιβλίο και τη λογοτεχνία, δίνει βήμα σε ανθρώπους από όλο το φάσμα της τέχνης. Για πρώτη φορά και σε τέτοια έκταση έρχονται σε καλλιτεχνική επικοινωνία εκπρόσωποι όλων των Τεχνών και όλων των σύγχρονων τάσεων.
Είναι σημαντικό ότι η μεγάλη αυτή δράση, που για πρώτη φορά έγινε πραγματικότητα στην ελληνική Τέχνη, βρήκε από την επομένη κιόλας της πρόσκλησης μεγάλη απήχηση σε καλλιτέχνες και λάτρεις της λογοτεχνίας.
Ο ιστότοπος τοβιβλίο.net και οι εκδόσεις «τοβιβλίο» με πίστη στην προβολή καλλιτεχνών και στο καλό βιβλίο, έδωσαν την ευκαιρία σε όλους όσους θέλησαν με το έργο τους να συμβάλουν, στο μέτρο του δυνατού πάντα, στην προώθηση της Τέχνης και να προσθέσουν ένα ακόμα λιθαράκι στην πορεία της στο χρόνο, με αποτέλεσμα το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2015. Ένα ξεχωριστό και συλλεκτικό ημερολόγιο με πολλές και αξιόλογες υπογραφές ανθρώπων που πίστεψαν σ’ αυτό.
Για πρώτη φορά εικαστικοί, φωτογράφοι και αρχιτέκτονες συναντιούνται στο ίδιο σημείο με λογοτέχνες. Εικοσιτέσσερις εικαστικοί συνδιαλέγονται με πενήντα εννέα λογοτέχνες. Εξήντα τρία εικαστικά έργα και φωτογραφίες πλαισιώνουν ισάριθμα έργα λόγου σε ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο, δίνοντας χρώματα και χαρίζοντας ήχους λέξεων στις εβδομάδες του 2015.

Η πληθώρα των λογοτεχνικών συμμετοχών υποχρέωσαν τους δημιουργούς του ημερολογίου να εκθέσουν μόνο ένα δείγμα της δουλειάς των συντελεστών του. Στο δε εικαστικό μέρος οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την εξαιρετική ποιότητα των έργων, όπου έγινε προσπάθεια να υπάρξει ισορροπία στην προβολή των καλλιτεχνών βάσει και του αριθμού των έργων που συμμετείχαν.

Πσστ, κάποιος χρειάζεται τα παλιά σου βιβλία! Πούλησέ τα!

Προτείνουμε επίσης

Τα κερασάκια
Στέλιος Κερασίδης