Εικονογραφημένο λεξικό Πληροφορικής & Ευρυζωνικότητας

Εικονογραφημένο λεξικό Πληροφορικής & Ευρυζωνικότητας

Γλώσσα: Ελληνικά

pdf

Η έννοια της “Ευρυζωνικότητας” έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της τεχνολογικής διάστασης και αποτελεί προϊόν αλληλεπίδρασης της τεχνολογίας με πολλές πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ζούμε πλέον σε μια δυναμικά μεταβαλλόμενη εποχή, όπου, από απλοί θεατές, γινόμαστε τώρα συμμέτοχοι στις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των δικτύων, των ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών.

Στην εποχή αυτή της “ψηφιακής επανάστασης”, όροι όπως “Ψηφιακή Ελλάδα”, “Ψηφιακή Σύγκλιση”, “Κοινωνία της Πληροφορίας”, “Ευρυζωνικότητα”, κ.λπ., ακούγονται πλέον πολύ συχνά και, ολοένα και περισσότερο, γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Το Διαδίκτυο (Internet) αποτελεί πλέον απαραίτητο μέσο και εργαλείο για τους Έλληνες πολίτες στη νέα αυτή Κοινωνία της Γνώσης. Οι ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες αποτελούν το απαραίτητο όχημα που θα καταστήσει τη χώρα μας ανταγωνιστική στον παγκόσμιο στίβο της επανάστασης της πληροφορίας.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υπάρχει η αναγκαιότητα προσαρμογής του εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού συστήματος της χώρας, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να είναι προετοιμαστμένοι για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή και επαγγελματική τους ζωή και η κοινωνία μας να αποκτήσει “Ευρυζωνική κουλτούρα”.

Θα δώσεις στα παλιά σου βιβλία μια δεύτερη ευκαιρία; Πούλησέ τα!