ΕΛΤΑ: πληροφορίες, τιμές για αποστολή γραμμάτων και δεμάτων εσωτερικού και εξωτερικού

ΕΛΤΑ: πληροφορίες, τιμές για αποστολή γραμμάτων και δεμάτων εσωτερικού και εξωτερικού

Γλώσσα: Ελληνικά

pdf

Κατηγορίες

Υπηρεσίες

Πόσο κοστίζει αν στείλετε ένα γράμμα στο εξωτερικό? Ενημερωθείτε χωρίς να περιμένετε στις ουρές των ταχυδρομείων. Κατεβάστε τους τιμοκαταλόγους των Ελληνικών Ταχυδρομείων και μάθετε το κόστος αποστολής γραμμάτων και δεμάτων. Συμπεριλαμβάνεται ενημερωτικό φυλλάδιο των ΕΛΤΑ σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τους χρόνους παράδοσης κλπ.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι ένα δείγμα από το φυλλάδιο:

Οι σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

α) Καθολική Ταχυδρομική Υπηρεσία
Είναι ένα σύνολο βασικών ταχυδρομικών υπηρεσιών που η Πολιτεία θεωρεί υποχρέωσή της να εξασφαλίζει σε σταθερή βάση, προσιτή τιμή και καθορισμένη ποιότητα, σε όλους τους κατοίκους της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από το σημείο της ελληνικής επικράτειας στο οποίο βρίσκονται.
Η Καθολική Υπηρεσία παρέχεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

β) Λοιπες Ταχυδρομικές Υπηρεσίες
Στις Λοιπές Ταχυδρομικές Υπηρεσίες ανήκουν κυρίων οι Ταχυμεταφορές.
Πρόκειται για την επείγουσα διαβίβαση ταχυδρομικών αντικειμένων (φάκελοι, δέματα κλπ.) τα οποία παρακολουθούνται, ένα προς ένα, από ειδικό σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού.
Στις Λοιπές Ταχυδρομικές Υπηρεσίες εντάσσονται επίσης η διανομή διαφημιστικών αντικειμένων χωρίς διεύθυνση παραλήπτη, η ανταλλαγή εγγράφων, η προετοιμασία ταχυδρομικών αντικειμένων κλπ.
Οι Λοιπές Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (Ταχυμεταφορές κλπ.) παρέχονται υπό καθεστώς ελεύθερου ανταγωνισμού από επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Απελευθέρωσε τα βιβλία σου! Πούλησέ τα!