Βυζαντινή Τριλογία 2

Βυζαντινή Τριλογία 2

Γλώσσα: Ελληνικά

Βαγγέλης Δημητρόγλου

doc

Κατηγορίες

Ελλάδα

Σ’ αυτό το βιβλίο, υπάρχουν μαζεμένες τρεις περιπέτειες του Θεόφιλου Βάρδα, του Ιδιωτικού ντεντέκτιβ στην εποχή του Ιουστινιανού, το ίδιο ασεβής και αυθάδικες όπως οι προηγούμενες, ίσως και περισσότερο. Τ’ ΑΜΠΕΛΙ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ και Η ΧΗΡΑ. Σχόλια και κριτικές… ακόμα περιμένω.
Γιατί γράφω ;
Δεν ξέρω αν θα ‘πρεπε να την πάρω στα σοβαρά την ερώτηση ή να την αγνοήσω ως αυτονόητη. Γράφω γιατί δεν έχω κάποιον να κουβεντιάσω. Κι αν τούτο είναι θέμα ψυχανάλυσης και αποκλειστικά δικό μου λάθος (;;;;) επιλογή (;;;;) ένας άλλος λόγος είναι επειδή δεν μπορώ να φωνάξω, να οργιστώ, να ξεφωνίσω ή να πάρω μερικούς … θεσμικούς με τις πέτρες. Δεν γίνονται πια τέτοια κι εμείς μεγαλώσαμε. Σίγουρα δεν γράφω για να κονομήσω. Δωρεάν τα προσφέρω για όποιον ενδιαφέρεται. Κι αν στην αρχή τα έγραφα Αγγλικά και εκδόθηκαν – εντελώς δωρεάν- σε χαρτί απ’ το ΑΜΑΖΟΝ σε όλο τον κόσμο, το ΑΜΑΖΟΝ παίρνει τα λεφτά αν πουληθεί κανένα. Εγώ παίρνω κάπου-κάπου από μισό μέχρι ενάμισι Ευρώ τον μήνα, και όχι κάθε μήνα, και το βάζω στην μπάντα να μαζέψω λεφτά για ν’ αγοράσω μια μέρα μια βίλλα στο Σαν Τροπέ πάνω στην θάλασσα και να κάνω παρέα με τους άλλους μπεστσελεράδες που ζουν εκεί. Τελικά η μοναδική εύλογη απάντηση είναι ότι δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω με τον χρόνο μου και όταν γράφω… ταξιδεύω. Μπαίνω στο πετσί του ήρωά μου και ζω μαζί του τις περιπέτειές του και τις παρτούζες του. Όχι, φαντασιώσεις τέτοιου στυλ δεν έχω, υπάρχει και το Pornhub άλλωστε, να ζήσουν κι αυτοί οι καημένοι.
Δεν είναι κι ότι δεν έχω άλλη έμπνευση να γράψω καινούργια, έχουν γραφτεί εκατομμύρια τέτοια πριν από μένα και θες δεν θες θα πέσεις σε κάτι που έχει ήδη ειπωθεί διότι, εάν δεν το έχτε ακόμα αντιληφθεί, πριν ξεκινήσω να γράφω το ξεκατίνιασα το είδος στο διάβασμα. Ήρθε κι η καραντίνα που για μένα δεν ήταν καθόλου αλλαγή επειδή σε ηθελημένη καραντίνα κι αποχή βρίσκομαι εδώ και κάμποσα χρόνια, άλλη ψυχανάλυση εδώ, κι έπιασα να μεταφράσω αυτά που είχα γράψει πέρσι κι είχαν εκδοθεί στ’ Αγγλικά αλλά όχι ένα-ένα αυτή την φορά. Και τα τρία μαζί σαν δεύτερη Βυζαντινή Τριλογία. Ένα μήνα έκανα, 8 ώρες κάθε μέρα, αλλά θα τα πάρετε μαζεμένα για να μην κουράζεστε. Η πρώτη Τριλογία έχει τα τρία πρώτα και τούτη δω η δεύτερη τα τρία επόμενα. Υπάρχει ακόμα ένα, το έβδομο της σειράς ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ που θα το μεταφράσω σύντομα.
Υπάρχει παντού με μπλε ένα link που παραπέμπει στο Youtube αν κάτι έχει σχέση με μουσική όπως οι τίτλοι των κεφαλαίων ας πούμε. Κι επειδή πρόκειται για στάντναρντς, υπάρχουν πολλές εκτελέσεις για το ίδιο κομμάτι και δεν θα μπορούσα ποτέ να τις βάλω όλες και γι’ αυτό έβαλα μόνον μία, όχι υποχρεωτικά την καλύτερη ή αυτή που μ’ αρέσει περισσότερο αλλά από παρόρμηση της στιγμής. Όποιος ενδιαφερθεί θα βρει και διάφορες άλλες εκτελέσεις.
Να ελπίσω ότι κάποιος εκδότης θα τα βρει έτσι που κυκλοφορούν δωρεάν και θα μου προτείνει έκδοση σε χαρτί και θα βάλει τα ωραία του τα λεφτά για να τα προωθήσει να κονομήσει πρώτα αυτός και μετά εγώ ;; Αν έχεις φτάσει 67 και κάνεις ακόμα τέτοιου είδους όνειρα… σε λίγο μπορεί να πιστέψεις ότι υπάρχει και θεός ή ότι μπορεί να καταλάβεις τι θέλουν οι γυναίκες. Σεξιστικό ; Μπα, δεν νομίζω. Αλλά και δεν μου καίγεται καρφί στα back-back. (στα πίσω-πίσω είναι έκφραση της Κρητικής διαλέκτου, αυτοί θα το καταλάβουν)

Παλιά, καλά βιβλία έχεις; Πούλησέ τα!