Αρμονική Γένεσις - Αρχαιοελληνική Ενεργητική Δυναμοποίησις Αυτογνωσίας

Αρμονική Γένεσις - Αρχαιοελληνική Ενεργητική Δυναμοποίησις Αυτογνωσίας

Γλώσσα: Ελληνικά

Πάνος Μαβιτζής

pdf

Κατηγορίες

Ψυχολογία

Η αυτογνωσία, δηλαδή η ένωση του ασυνείδητου με το συνειδητό, αποτελεί πεδίο δραστηριοποίησης πολλών γνωσιακών κατευθύνσεων. Με στόχο την αύξηση του επιπέδου συνειδητότητας ενασχολούνται, τόσο οι μυστηριακές σχολές όσο και διάφορες επιστήμες όπως είναι η ψυχολογία, η ψυχοθεραπεία, η ιατρική και η αστροφυσική.

Ειδικότερα, αφενός οι ψυχοθεραπευτές, αφετέρου οι εσωτερικοί καθοδηγητές, καλούνται να δώσουν, ο καθένας από την σκοπιά του, βαρύτητα στην δημιουργία του ολοκληρωμένου ανθρώπου. Οι πρώτοι διότι μόνο έτσι ο αναλυόμενος τους θα βιώνει, τόσο τον εσωτερικό του (ψυχικό) κόσμο όσο και τον περιβάλλοντα του (κόσμο), όπως πραγματικά είναι και όχι μέσω των ψυχικών του προβολών, ενώ οι δεύτεροι διότι μόνο μέσω αυτής της επίτευξης ο καθοδηγούμενος τους θα δύναται να διαχωρίζει τα πραγματικά πνευματικά βιώματα από τις προβολικές εκδηλώσεις των ψυχικών του πλευρών.

Ο συνδυασμός διαφορετικών μεθόδων οι οποίες έχουν ως στόχο την επέκταση της συνειδητότητας, είναι πάντα περισσότερο εποικοδομητικός από την άκαμπτη θέση της κατοχής της αποκλειστικής αλήθειας, με δεδομένο ότι σημαντικό είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή η αύξηση της ατομικής και συλλογικής γνώσης.

Στο παρόν εγχείρημα εκπτύσσονται επτά πρωτόλεια τελετουργικά δρώμενα τα οποία προέρχονται από συνδυασμό ψυχοθεραπευτικών και μυστηριακών μεθόδων. Σκοπός των τελετουργικών είναι η συσσώρευση της ενέργειας του πυθαγορείου στοιχείου του αιθέρος (οργόνη κατά τον Wilhelm Reich – ιονισμένη ελεύθερη ενέργεια κατά την αστροφυσική), ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αυτογνωσίας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είτε από ψυχοθεραπευτές με στόχο την ενεργειακή φόρτιση της ομάδας την οποία οδηγούν, είτε από εσωτερικές σχολές με στόχο την ψυχική διερεύνηση των μελών τους. Είναι σημαντικό να αναφερθεί με σαφήνεια ότι τα τελετουργικά δεν εμπεριέχουν θρησκευτικές παραμέτρους και ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεοί εκλαμβάνονται ως αρχέτυπα, δηλαδή ως δονήσεις, πάνω στις οποίες δομήθηκε και λειτουργεί το σύμπαν, όπως διδάσκει και ο Πλάτων στο έργο του ‘Τίμαιος’ στο οποίο αναφέρεται διεξοδικά σε αυτήν την θεωρία.

Έχεις βιβλία που δεν χρειάζεσαι; Πούλησέ τα!