Διατρέφομαι σωστά, Διατρέφομαι εποχικά;

Διατρέφομαι σωστά, Διατρέφομαι εποχικά;

Γλώσσα: Ελληνικά

Βότση Ειρήνη - Χρυσοβαλάντου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος PhD c

pdf

Κατηγορίες

Υγεία

Σκοπός του e-book ‘Διατρέφομαι σωστά, Διατρέφομαι εποχικά;’ είναι να σας παρέχει πληροφορίες και να σας εκπαιδεύσει πως θα ξεχωρίσετε ποια τρόφιμα είναι στην εποχή τους ή είναι φρέσκα, τις διαφορές μεταξύ βιολογικών και συμβατικών προϊόντων, πώς να δημιουργήσετε συνταγές σύμφωνα με την εποχή που διανύεται και πώς να φτιάξετε το δικό σας λαχανόκηπο ανάλογα με την εποχή σποράς και συγκομιδής. Επιπλέον, σας μαθαίνει τρόπους αποθήκευσης για να απολαμβάνετε την φρεσκάδα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τέλος θα γνωρίσετε πως η εποχικότητα δεν ανήκει μόνο στα φρούτα και στα λαχανικά αλλά και στα θαλασσινά, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται.
Με αυτούς τους πίνακες – οδηγούς εποχικότητας έφτασε η στιγμή να αρχίσετε να πειραματίζεστε και να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε συνταγές παλιές και νέες ενσωματώνοντας περισσότερα εποχικά φρούτα και λαχανικά σε αυτές. Κατ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα καταπλήξετε τον ουρανίσκο σας, αλλά θα ωφελήσετε την υγεία σας και το πορτοφόλι σας!
Με μία πρώτη ματιά, το να τρως εποχικά μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά στην πράξη λόγω του ότι όλα τα τρόφιμα είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο είναι σχεδόν αδύνατο στις μέρες μας.
Τρώγοντας με βάση τις εποχές φέρνετε ποικιλία στη διατροφή σας και αυτό σας βοηθά να πάρετε όλη την σειρά βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών που μας προσφέρει απλόχερα η φύση.

Με εκτίμηση,
Βότση Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, PhD c
Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πσστ, κάποιος χρειάζεται τα παλιά σου βιβλία! Πούλησέ τα!